Contact | Adverteren | Login | Lezersservice

Amerikaanse geschiedenis

Wilt u alles weten over Amerikaanse geschiedenis? Dan zit u goed bij ons. Naar aanleiding van de presidentsverkiezing dit najaar besteedt Historisch Nieuwsblad extra aandacht aan de historie van de Verenigde Staten.

Of u nu liever leest, luistert of zelf uw stem laat horen - Historisch Nieuwsblad heeft dit najaar voor elk wat wils als het gaat om Amerikaanse presidenten en de geschiedenis van de Verenigde Staten. Bekijk hieronder wat u allemaal nog van ons kunt verwachten.
 

 

Election Night met Maarten van Rossem

Wordt het Hillary of gaat Trump stunten? Het belooft een spannende strijd te worden tussen de voormalige First Lady en minister van Buitenlandse Zaken en de omstreden, onconventionele vastgoedtycoon. Volg met Amerikakenner en 's lands bekendste historicus Maarten van Rossem het verloop van de verkiezingen en de exit polls. Op dinsdag 8 november presenteert hij Election Night in Utrecht.

Election Night
Datum: dinsdag 8 november
Locatie: Tivoli Vredenburg, Utrecht
Tijd: 20.30 - 01.00u
Prijs: € 27,50 / € 22,50 (studenten)


 


 

Collegeavonden: Amerikaanse geschiedenis

Aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen blikt Historisch Nieuwsblad terug op 230 jaar Amerikaanse geschiedenis. Op 11 oktober vertelden Frans Verhagen en Jaap Verheul u alles over de Founding Fathers en de belangrijkste presidenten. Maarten van Rossem en Jaap Verheul doen op 25 oktober uit de doeken hoe je dat eigenlijk aanpakt, president van Amerika worden.

How to become president?
Dinsdag 25 oktober
Het Amerikaanse regeringssysteem is ingenieus opgezet. Zo ingenieus, dat het al 230 jaar ononderbroken functioneert. Maar hoe zit de verkiezingsmechaniek in elkaar? En hoe is deze ontstaan? Niemand kan deze ingewikkelde materie zo helder uitleggen als Amerika-deskundige Maarten van Rossem. In dit college belicht hij hoe het systeem werkt, en wat de valkuilen zijn.
 
Tijdens het laatste college gaat Jaap Verheul in op het krachtenveld waar Amerikaanse presidentskandidaten mee te maken hebben.  Wie maakt of breekt de presidentskandidaat? Verheul laat zien tot hoever de macht van de president reikt en wat de partijpolitiek voor de bewegingsvrijheid betekent. Ook gaat hij nader in op de veranderende rol van de media. 

De eerste 250 aanmeldingen ontvangen GRATIS het boek Alle presidenten van Amerika van Frans Verhagen t.w.v. € 9,95!Collegeavonden
Datum: dinsdag 11 en dinsdag 25 oktober
Locatie: Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50, Amsterdam
Tijd: 20.00 - 23.00u (inloop 19.30u)
Prijs: Abonnnees: € 27,50 per avond / € 45,00 voor beide avonden
Niet-abonnees: € 37,50 per avond / € 60,00 voor beide avonden
Studententarief*: € 19,95 per avond / € 35,00 voor beide avonden
*alleen geldig op vertoon van een studentenkaart
Heeft u vragen over de collegeavonden? Mail dan naar redactie@historischnieuwsblad.nl.

 

 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Gouden Eeuw

Eerste Wereldoorlog

Tweede Wereldoorlog

VOC

Lincoln

Verhagen plaatst Abraham Lincoln in de context van de geschiedenis van de VS. Volgens velen heeft Lincoln laten zien dat leiderschap niet kan worden aangeleerd, maar dat het aankomt op karakter.

€ 19,95 | Koop nu

Middeleeuwen