• Mijn account
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  13-daagse reis door Zuid-Afrika

  Maak kennis met de Nederlandse Kaapkolonie  Nergens ter wereld zijn de sporen die Nederlandse kolonisten hebben achtergelaten nog zo duidelijk te zien als in Zuid-Afrika. In taal, cultuur en samenleving openbaart zich een erfenis die zijn wortels heeft in de zeventiende eeuw, toen de Verenigde Oost-Indische Compagnie zich vestigde aan de Kaap de Goede Hoop. Tijdens deze reis maakt u kennis met de fascinerende geschiedenis van de Kaapkolonie, onder begeleiding van historicus Bas Kromhout en lokale deskundigen. Zij nemen u mee naar tal van bekende, maar ook minder bekende plekken waar geschiedenis is geschreven. U hoort er verhalen over handelslieden en slaven, missionarissen en rebellen, trekboeren en Khoi-vrouwen, avonturiers en Xhosa-strijders. Daarnaast kunt u genieten van de indrukwekkende Afrikaanse natuur dankzij twee verschillende wildsafari’s.


  De reis begint in het bruisende Kaapstad, waar het begin van de Nederlandse koloniale aanwezigheid in Zuid-Afrika wordt belicht. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela achttien jaar gevangen zat, en aan de Kaap de Goede Hoop. Daarna verkennen we de wijnstreek met haar veelbezongen landschap en Kaaps-Hollandse huizen. Via de aangenaam groene Tuinroute rijden we naar oude buitenposten van de VOC zoals Stellenbosch, Swellendam en Graaff-Reinet. Onderweg bezoekt u onder meer de missiepost Genadendal en het graf van Saartjie Baartman. Ook verblijft u in het Addo Elephant National Park, waar u grote kans maakt de Big 5 te zien. Via de indrukwekkende Groot Karoo gaat de reis ten slotte terug naar Kaapstad. 

  Reisgegevens
  13-daagse vliegreis
  16 t/m 28 september 2020

  Reissom
  Voor abonnees van Historisch Nieuwsblad: € 4390
  Indien u geen abonnee bent: € 4460
  toeslag eenpersoonskamer: € 425

  NB Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling op een tweepersoonskamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer is verschuldigd wanneer er geen medereizig(st)er zou zijn om de kamer mee te delen.

  Inclusief
  lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 6 lunches, 9 diners, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem in Kaapstad, entrees, fooien, boek Goede Hoop, CO2-compensatie

  Exclusief
  overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

  Aantal deelnemers
  minimum: 12 / maximum: 25

  Reisleiding
  dr. Bas Kromhout

  Contact
  Labrys Reizen
  Klik hier voor meer info & tickets