• Inloggen
 • Shop
 • Winkelmand
 • Log in

  Wachtwoord vergeten?

  1 miljoen boeken gratis lezen of 200.000 lenen

  Bronnen door Eric Hennekam

  Op de Open Library site van de officiële digitale Amerikaanse bibliotheek Internet Archive zijn 1 miljoen boeken digitaal te raadplegen en meer dan 200.000 online te lenen. Voor het lenen moet je wel een account aanmaken op de site.
  In de collectie zitten ook veel historische werken oa uit Nederland. Als je alleen eBooks wilt zien in de resultaten klik dan vóór het zoeken eerst Show only eBooks (zie afbeelding, nr. 1) aan. Onder de optie Read (zie afbeelding, nr. 2) kun je het formaat kiezen op het boek te lezen.

  Bij de keuze More search options is geavanceerd zoeken  mogelijk, bijvoorbeeld op titels, auteurs, onderwerpen en personen. Als de resulaten verschijnen kun je links op de site nog allerlei zoekfilters instellen.
  Deel van de aangeboden boeken is online te koop. Vink dan niet de optie Show only eBooks aan om de meeste resultaten te krijgen. De potentiële boekverkopers verschijnen onder het kopje Buy.

  Wil je snel weten welke boeken in de Nederlandse taal te raadplegen zijn, gebruik dan de lidwoorden zoektruc.  Zoek met de woorden de het een in het zoekveld. Deze lidwoorden komen in elk boek voor.