Contact | Adverteren | Login | Klantenservice | Privacy
Log in
Wachtwoord vergeten

Magazine

Ons zomernummer staat volledig in het teken van wereldgeschiedenis: met onder meer stukken over de ontwikkeling van taal, de opkomst van monotheïsme en de Columbian Exchange.

De belangrijkste inzichten uit de geschiedenis

Word lid van Historisch Nieuwsblad en ontvang iedere maand diepgravende artikelen, boekbesprekingen en interviews op de mat.

‘De Koloniën van Weldadigheid vormden de proeftuin van de verzorgingsmaatschappij’

Het politieke gesteggel rondom de UNESCO-werelderfgoedvoordracht leidt af van het unieke karakter van de Koloniën van... Lees verder

Events

Bekijk alle activiteiten van Historisch Nieuwsblad: de collegedagen, reizen en het Geschiedenis Festival.

Sporen van de Bataafse Opstand

Bij opgravingen in Krefeld, een Duitse stad aan de bovenloop van de Rijn, ontdekten archeologen ruim 300 skeletten van paarden die zijn gesneuveld in... Lees verder

Webshop

Bestel eerder verschenen edities van Historisch Nieuwsblad, de mooiste boeken en dvd's over geschiedenis in onze webshop.

Welkom bij Historisch Nieuwsblad!

Maak nu gratis kennis met de journalistiek van Historisch Nieuwsblad. In dit dossier hebben wij de mooiste verhalen uit ons archief voor u gebundeld. Lees bijvoorbeeld welke kant van Martin Luther King Amerika liever vergeet, waarom de Slag om Arnhem faliekant mislukte en hoe Willem van Oranje slim gebruikmaakte van propaganda.