Contact | Adverteren | Login | Lezersservice

Shortlist Geschiedenis Online Prijs 2010 bekend

maandag 3 januari 2011

Twaalf websites over geschiedenis zijn genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs 2010. Die wordt op maandagmiddag 24 januari aanstaande uitgereikt door historicus en columnist Thomas von der Dunk in het Stadsarchief Amsterdam. De prijs is een initiatief van Archieven.nl en Historisch Nieuwsblad.

Twaalf websites genomineerdDe twaalf genomineerden zijn geselecteerd uit sites die lezers van Historisch Nieuwsblad hebben voorgedragen. Er zijn vier categorieën: Musea, Archiefdiensten, Historische verenigingen en Themawebsites. Per categorie wordt een winnaar aangewezen. Uit de vier groepswinnaars zal vervolgens één website worden uitgeroepen tot winnaar van de Geschiedenis Online Prijs 2010, bestaande uit een sculptuur. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs van 2500 euro voor het meest veelbelovende initiatief op het gebied van geschiedenis en internet.

De jury bestaat dit jaar uit Bas Broekhuizen, docent journalistiek en nieuwe media en wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden, Corrie Gerritsma, redacteur van het (internet)magazine Bright.nl en (web)ontwerper Hilde Pruis.

Op de shortlist staan:

MUSEA
Teylers Universum
Anne Frank Huis
Nationaal Historisch Museum

ARCHIEVEN
Archief Eemland
Gelders Archief
Historische Kranten

HISTORISCHE VERENIGINGEN
Historische Vereniging Noordoost-Friesland
Historische Kring D’Oude School
Historische Vereniging Hasselt

THEMASITES
Vijf Eeuwen Migratie
Klim naar de vrijheid – Zuidelijke Engelandvaarders
Ons Leger 1939-1940

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Gouden Eeuw

Eerste Wereldoorlog

Tweede Wereldoorlog

VOC

Martin Luther King

Martin Luther King, een icoon van de jaren 60, heeft de Verenigde Staten werkelijk veranderd. Godfrey Hodgson beschrijft op bondige maar meeslepende wijze het leven van de man die het verzet van de zwarte Amerikanen belichaamde.

€ 15,00 | Koop nu

Middeleeuwen